Skip to content

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ В НЕПРЕСЪСТВЕНА ФОРМА

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ В НЕПРЕСЪСТВЕНА ФОРМА published on

В ОУ „Генерал  Карцов“ е направена организация за неприсъствено обучение от 16.03.2020 год. Обучението ще се провежда при спазване на седмичното разписание, часовете ще започват в 9.00 часа по основните предмети:

Continue reading СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ В НЕПРЕСЪСТВЕНА ФОРМА

Концерт на ОУ „Ген. Карцов“ 2018г.

Концерт на ОУ „Ген. Карцов“ 2018г. published on

По-различен от обикновено беше ежегодния концерт на ОУ „Генерал Карцов“, отбелязващ просветното дело в село Христо Даново. Той се проведе в училището. Тази година събитието беше своеобразен обединителен център на всички, които се интересуват от разрешаването на множеството проблеми, свързани с образованието в региона.Continue reading Концерт на ОУ „Ген. Карцов“ 2018г.

Музей на хляба в Копривщица.

Музей на хляба в Копривщица. published on

На 24.ІV. 2018г. учениците от ОУ“ Ген. Карцов“ с. Христо Даново водени от техните учители посетиха Музей на хляба и традиционните храни в гр. Копривщица.
Минало и традиции….Пътят на хляба- едно много емоционално и запомнящо се изживяване в Хлебна къща в гр. Копривщица от екипа на Ангел Ангелов. За децата беше много интересно и забавно. Беше им показано древната технология на приготовления на хляб и взеха активно лично участие. След това играха народни танци – хоро и ръченица.

Има много снимки от събитието, които можете да разгледате в нашата споделена галерия. ==>> тук

Денят на числото π(пи)

Денят на числото π(пи) published on

 

Денят на числото Пи

 

В ОУ“Ген. Карцов“ с. Христо Даново се отбеляза световният ден на числото π (пи).
Денят Пи (на английски: Pi Day) е празник, на който се отбелязва математическата константа π (пи). Денят на пи се чества на 14 март (или 3/14 при календарен запис месец/ден), тъй като 3, 1 и 4 са трите най-важни цифри на ирационалното число π в десетичния му вид. През 2009 г. Камарата на представителите на САЩ подкрепя отбелязването на празника. Прочети още>>
Continue reading Денят на числото π(пи)

21 Септември –световен ден на мира!

21 Септември –световен ден на мира! published on

В гр. Карлово в голямата зала на Общината се проведе „Базар на общностите“. Бяха представени елементи от култура, традиции, песни и танци и кулинарни изкушения  от деца и ученици, представители на различните етнически общности у нас..

Благодарим за предоставената  ни възможност за участие и невероятното изживяване.

Ето и част от нашето представяне! 

Откриване на новата учебна 2017-2018 година в ОУ „Ген. Карцов“

Откриване на новата учебна 2017-2018 година в ОУ „Ген. Карцов“ published on

Отново е 15 септември,
днес е вашият ден, скъпи ученици и учители!
От всички най-вълнуващ е празникът за малките първокласници.
С вълнения и притеснения ще прекрачат прага на родното училище, за първи път ще чуят първия школски звънец.
Нека 15 септември остане най-вълнуващият ден за вас,защото всичко започва от знанието!
На добър час, скъпи първокласници, малки и големи ученици, колеги!

За повече снимки ==>>

130 г.Просветно дело в с.Христо Даново

130 г.Просветно дело в с.Христо Даново published on

На .27  април 2017г. учениците от Основно училище „ Генерал Карцов” представиха концертна програма в центъра на с.Христо Даново. Събитието стопли душите и сърцата на малки и големи. В продължение на 2 часа, участниците предизвикаха бурни аплодисменти и усмивки сред гости и публика. Концерта бе посветен на 130 г.Просветно дело в с.Христо Даново.

Ето и нашите невероятни и пълни с емоции снимки в секция ГАЛЕРИЯ на сайта.

Ден на розовата фланелка.

Ден на розовата фланелка. published on

Ден на розовата фланелка

На 22. февруари 2017г. в ОУ“Ген. Карцов“ под ръководството на училищния психолог Антония Димитрова се отбеляза „Денят на розовата фланелка“.
Участници бяха учениците от 5- 8 клас.
Този ден е определен като инициатива за противодействие на тормоза в училище.

(повече снимки в Галерия >>)

Каква е същността на „Денят на розовата фланелка“.!

„Денят на розовата фланелка“ се отбелязва в последната сряда на февруари. За пръв път е проведен в Канада, където участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
Историята на този ден започва като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия. Тогава събитието е организирано от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. При откриването на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден споменатите по-горе двама ученици решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища чрез sms-и, имейли, както и след публикации в печатните медии и предавания по телевизията.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл обявява 27 февруари за ден срещу тормоза в училище. На следващата година на 25 февруари 2009 година също много ученици честват този ден, идвайки в училище по розови тениски и други розови дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро тази инициатива на канадските ученици се подема и от хиляди училища по целия свят и през 2011 г. около 1 млн. ученици от над 25 страни честваха този ден.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar