130 г.Просветно дело в с.Христо Даново

На .27  април 2017г. учениците от Основно училище „ Генерал Карцов” представиха концертна програма в центъра на с.Христо Даново. Събитието стопли душите и сърцата на малки и големи. В продължение на 2 часа, участниците предизвикаха бурни аплодисменти и усмивки сред гости и публика. Концерта бе посветен на 130 г.Просветно дело в с.Христо Даново.

Ето и нашите невероятни и пълни с емоции снимки в секция ГАЛЕРИЯ на сайта.

3 Март 2017г. в ОУ“Генерал Карцов“


На 3 Март, денят на Националния празник на страната учениците и учителите от ОУ „Ген. Карцов“ с. Христо Даново отдадоха почит към всички загинали за свободата на България. Венци и цветя бяха поднесени на паметника на руски офицер щабскапитан Швейбуцки, загинал при преминаването на отряда на ген. Карцов през Троянския проход през декември 1877г..
На поклонението присъстваха кметове, заместник кметове и общински съветници от Община Карлово и Община Сопот. Учениците от 5-А клас изнесоха кратка програма посветена на Освобождението на България. Отец Дилян – енорийски свещеник на с.Христо Даново отслужи заупокойна молитва в памет на загиналия щабскапитан Швейбуцки и за всички български, руски, украински, румънски и финландски войни паднали за свободата на България.
Снимки от събитието можете да разгледате в секция Галерия на сайта >> Тук

Състезание „Лъвски скок“

С най-малките ученици от начален курс отбелязахме 144г. от гибелта на Апостола със състезание между класовете „Какво знам за Левски“ под форммата на тест.
Гледаха с интерес филм за Левски и се възхищаваха на смелостта му. Проявиха своята ловкост и бързина в състезанието „Лъвски скок“.