СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ В НЕПРЕСЪСТВЕНА ФОРМА

В ОУ „Генерал  Карцов“ е направена организация за неприсъствено обучение от 16.03.2020 год. Обучението ще се провежда при спазване на седмичното разписание, часовете ще започват в 9.00 часа по основните предмети:

Има още

Концерт на ОУ „Ген. Карцов“ 2018г.

Галерия

Галерията съдържа 1 снимка.

По-различен от обикновено беше ежегодния концерт на ОУ „Генерал Карцов“, отбелязващ просветното дело в село Христо Даново. Той се проведе в училището. Тази година събитието беше своеобразен обединителен център на всички, които се интересуват от разрешаването на множеството проблеми, свързани … Има още

Музей на хляба в Копривщица.

На 24.ІV. 2018г. учениците от ОУ“ Ген. Карцов“ с. Христо Даново водени от техните учители посетиха Музей на хляба и традиционните храни в гр. Копривщица.
Минало и традиции….Пътят на хляба- едно много емоционално и запомнящо се изживяване в Хлебна къща в гр. Копривщица от екипа на Ангел Ангелов. За децата беше много интересно и забавно. Беше им показано древната технология на приготовления на хляб и взеха активно лично участие. След това играха народни танци – хоро и ръченица.

Има много снимки от събитието, които можете да разгледате в нашата споделена галерия. ==>> тук

Денят на числото π(пи)

 

Денят на числото Пи

 

В ОУ“Ген. Карцов“ с. Христо Даново се отбеляза световният ден на числото π (пи).
Денят Пи (на английски: Pi Day) е празник, на който се отбелязва математическата константа π (пи). Денят на пи се чества на 14 март (или 3/14 при календарен запис месец/ден), тъй като 3, 1 и 4 са трите най-важни цифри на ирационалното число π в десетичния му вид. През 2009 г. Камарата на представителите на САЩ подкрепя отбелязването на празника. Прочети още>>
Има още

Ден на доброто

Изображение

Ден на доброто в ОУ „Ген. Карцов“
Ученици от І, ІІ и ІІІ клас участваха с различни изяви и показаха, какво е за тях доброто. Рисуваха, разказваха и паха за Доброто.